Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Добавете щипка здраве в раницата на ученика

11.09.2020г. Категория: Здраве Прегледи: 195
С началото на всяка нова учебна година, настава пълен хаос в трескавата подготовка за закупуването и подсигуряването на всичко необходимо за ученика. Освен от стандартните неща като облекло от глава до пети, аксесоари и ученически принадлежности, едно от честите неща които забравяме е подготовката от гледна точка на храната по време на училищната заетост. Точно това е едно от най-съществените и значими фактори-храната, напитките и спорта за поддържане на общото здравословно състояние на децата в училищна възраст.
  • Подсигурете подходяща кутия с достатъчно пространство за разделяне на храната, според дневната нужда, за да се предостави възможност за подготвяне на балансирано и пълноценно хранене на детето.
  • Постарайте се така да комбинирате менюто на детето, че да му подсигурите обяд от най-важните хранителни групи като: плодове, зеленчуци, протеини, зърнени и мазнини, разбира се пропорционално спрямо дневния препоръчителен прием.
  • Определянето на менюто наистина може да се окаже трудно, поради факта че трябва да се вземат предвид много фактори, като трайност на храната, едновременно с това да бъде здравословна и полезна, и естествено атрактивна за детското око и апетит.
  • Използвайте въображението си, за да придаде интересен и неустоим вид на храната, така че да привлече детското внимание.

  • Не поставяйте храни със силно изразени подправки/миризми (като лук, сосове и др.), както и течности, за които има опасност да „украсят" домашните на учениците.
  • Помислете за хигиената на детето при обяд в класната стая. Подсигурете му мокри кърпички, салфетки и дезинфектант.
  • Заменете атрактивните шоколади и вафлички от училищния стол, със здравословни домашно приготвени барчета с фибри, сушени плодове и пълнозърнести десертчета.
  • Не забравяйте напитките, те също са важни. Пригответе прясно изцеден фреш, топъл термос билков чай, млечно-плодов шейк, или просто бутилка вода.
  • И не на последно място, не прекалявайте със здравословната храна, позволете и малко „глезотии" и непозволени храни на детето, според режима определен от Вас, родителите.

Още интересни статии на тема "Здраве" можете да разгледате тук.WWW.SPORTRESPECT.COM

Три спорта за добро физическо и психическо състояние Три спорта за добро физическо и психическо състояние
26.01.2016г. Категория: Здраве
Повечето хора свързват движението и спорта само с ефекта върху мускулите, но не по-малко важно е и влиянието на физическа активност върху психическото състояние на човек и неговата нервна система.
10 полезни свойства на бирата 10 полезни свойства на бирата
25.03.2016г. Категория: Здраве
Бирата е една от най-древните алкохолни напитки и е любима на всички. Най-ранните данни, които свидетелстват за съществуването на ферментиралата зърнена напитка са от времето на древните шумери – четвърти век преди новата ера и се наричала „сикару". Технологията за производство на бира се е променила значително през вековете, но винаги е и ще продължава да съдържа четири главни съставки: ечемик, хмел, вода и бирена мая.
Кафето и неговите полезни съставки Кафето и неговите полезни съставки
04.02.2016г. Категория: Здраве
Кафето е една от най-употребяваните напитки в света след водата. 85% от населението на Земята пият кафе и този процент постоянно се увеличава. Всеки ден се изпиват повече от 2,5 милиарда чаши от тази прекрасна напитка.
Защо водата е от крайна необходимост за всеки? Защо водата е от крайна необходимост за всеки?
17.01.2016г. Категория: Здраве
Водата е абсолютно необходима за живия организъм. До 75% от теглото на човек е вода - тя участва във всички реакции на тялото. Балансът й в организма е изключително важен за поддържане на телесната температура, обмяната на веществата, транспорта на всички съединения в организма, включително и за изхвърляне на токсините.
Защо сънят е по-важен дори от храната? Защо сънят е по-важен дори от храната?
19.02.2016г. Категория: Здраве
Сънят е несъзнателно състояние, характеризиращо се със забавяне на дейността на организма и отслабена реакцията към външни стимули. Това е процес с много фази, всяка от които има своята ключова роля. Редица изследвания доказват важността на съня за поддържането на нормални жизнени функции.
Как да се справим с пролетната умора? Как да се справим с пролетната умора?
13.04.2016г. Категория: Здраве
Пролетта е един от най-цветните сезони в годината. Денят става по-дълъг, слънчевите лъчи се увеличават, нараства броя на цъфнали дръвчета, цветя и храсти. Всичко е толкова прекрасно, а вие се чувствате ужасно изморени, отегчени, без желание за нищо, вместо във Вас да се зараждат нови сили за живот. Постоянно ви се спи, разконцентрирани сте, раздразнителни и скептични.Това е така известната: „Пролетна умора".
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех