Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Adidas GORE-TEX-сигурност, комфорт и издръжливост

22.11.2020г. Категория: Стил и мода Прегледи: 311
В днешно време се радваме на сензационни открития и технологии от всякакъв тип, както при облеклата и обувките, така и в останалите сфери. Неминуемo всяка една нововъзникнала и разработена технология спомага значително за подобрение на дадени продукти от гледна точка на ефикасност, надеждност, комфорт и повишен експлоатационен период. Такава е и технологията "Gore-tex", която напоследък е една от най-търсените и известни системи, които използва бранда.


Какво всъщност представлява технологията ? "Gore-tex" е водоустойчива и ветроустойчива мембрана, която не позволява на влагата и студа да проникнат в обувките и дрехите. Същевременно е проектирана по начин, по който извежда излишната топлина и влага извън материята. Технологията получава патент още през 1976г. В последствие разработките достигат феноменални успехи. Мембраната се характеризира с микропореста структура /около 1.4 млрд. пори на кв. см/, като всяка една пора е около 20 хил. пъти по-малка от водна капчица, което я прави непроницаема, но позволява водните пари да преминат през нея. Нещо повече, технологията освен водоустойчива е и ветроустойчива, което я прави една от най-търсените при избора на дрехи или обувки за по-студените и влажни дни от годината, особено от туристи и запалени по екстремните условия приключенци.

Мембраната може да подсили и кожени материи, които стандартно са водоустойчиви, като при тях намалява времето за съхнене на повърхността на обувката и се явява като втори защитен слой. При обувките от синтетични материи, "Gore-tex" мембраната предоставя много повече свойства от колкото на стандартната синтетична обувка .


Съществуват две разновидности на технологията. Първата и оригинална "Gore-tex" , гарантира запазване на сухотата както от вътрешната страна, така и от външната, като същевременно с това е подходяща за по-сурови метеорологични условия и се използва за направата на дрехи и обувки с такова предназначение. Новата разновидност, производна на първоначално разработената технология "Gore-tex infinium" е проектирана за нормални метеорологични условия, като издържа на лек вятър, дъжд и студ. По-скоро е предназначена за спортове като колоездене, бягане и туризъм в ясно и сухо време.

Обувките и дрехите с "Gore-tex" се поддържат изключително лесно. Важно и задължително условие е да се почистват внимателно с щадящи уреди, които да не увредят слоевете на мембраната. Можете да ги оставите да се оттекат, след което с фина четка да се почистят. Препоръчително е да се оставят да изсъхват самостоятелно на стайна температура. Дрехите позволяват изпиране в механична перална машина, но с максимална температура 40°C. Не забравяйте да проверите и указанията за поддръжка на артикула във вътрешния етикет. Препоръчително е използването на течни перилни препарати, без омекотители.

Технологията, освен че Ви предоставя комфорт и сигурност, прави дрехите и обувките значително олекотени и издръжливи, поради своите характеристики. Ако търсите подходящите за новите си приключения дрехи и обувки, които да спомогнат екстремни планински изкачвания или просто дрехи за ежедневния Ви спортен стайлинг през студената част от годината, то съвсем свободно можете да се доверите на серията продукти Adidas "Gore-tex".


Разгледай целия ни асортимент от продукти Аdidas GORE-TEX тук.


На какво заложиха ZEUS в своята нова линия – Monolith На какво заложиха ZEUS в своята нова линия – Monolith
20.02.2020г. Категория: Стил и мода
Италианския спортен бранд – ZEUS изненада своите фенове в първите дни на 2020 година с новата си колекция. Тя носи името „Monolith"
Кой е най-атрактивният и модерен цвят за пролет 2016г.? Кой е най-атрактивният и модерен цвят за пролет 2016г.?
26.02.2016г. Категория: Стил и мода
Пантон" - водещ институт на цветовете в света за прогнози и анализи в областта на модата, разкрива поредното ключово цветово направление за нежния пол през пролетния сезон на 2016г.
За или против грима във фитнеса? За или против грима във фитнеса?
06.04.2016г. Категория: Стил и мода
Гримът е от изключително важно нещо за жените. Изследване показва, че всяка трета жена във фитнеса е гримирана, така както би се гримирала за работа или шопинг. Някои жени не могат да си представят живота без грим, дори и този във фитнес залата. Но дали е от крайна необходимост гримът да присъства и в спортната дамска визия?
Как се стигна до модела Adidas Superstar? Как се стигна до модела Adidas Superstar?
14.10.2020г. Категория: Стил и мода
Adidas Superstar е един от най-успешните модели на бранда, благодарение на своите изработка, дизайн и универсалност. Моделът е с изключителна заслуга в еволюцията на спортната маратонка, въпреки променящите се тенденции в обувната индустрия.Adidas Originals Stan Smith-модел с история и бъдеще Adidas Originals Stan Smith-модел с история и бъдеще
23.10.2020г. Категория: Стил и мода
Именитият модел Adidas Originals Stan Smith e един от прецедентите в историята на търговията и маркетинга с интересни начало и история. Легендарният дизайн в бяло и зелено е този, който и до ден днешен предизвиква хиляди да се спрат ТОП модела.
Модерни в планината Модерни в планината
17.01.2016г. Категория: Стил и мода
Планината е любимо място за отдих на много хора, но разходките сред природата могат да бъдат както страхотни така и опасни преживявания, поради непредсказуемите и бързо променливи условия. За да бъдете подготвени и сигурни...
Революцията на дамските, спортни облекла Революцията на дамските, спортни облекла
08.06.2016г. Категория: Стил и мода
Всички знаем, че представителките на нежния пол, обичат да изглеждат добре. Не са малко тези от тях, които полагат огромни усилия и отделят много време и ресурси за да придобият желания вид. Дамите обичат да изглеждат добре винаги, независимо дали са на пазар, на работа или на тренировка.

Как да нанижем креативно връзките за обувки Как да нанижем креативно връзките за обувки
17.09.2020г. Категория: Стил и мода
Кецовете и спортните обувки са едни от най-често предпочитаните обувки за всякакви поводи. Тяхната мултифункционална комбинативност с множество възможни комбинации с ежедневното и спортно-елегантно облекло, предразполагат и към по-екстравагантни и атрактивни решения.

Типовете обувки, които всеки мъж трябва да притежава Типовете обувки, които всеки мъж трябва да притежава
15.02.2016г. Категория: Стил и мода
Мъжете винаги се чудят защо жените имат толкова много обувки. Оказва се, че те също имат нужда от поне 4 чифта обувки.
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех