Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Шпайкове от лейкопласт и три златни медала

19.03.2021г. Категория: Спорт Прегледи: 255
Силата на мотивацията и желанието за развитие са две необятни понятия, които сами по себе си могат да резултират в разнообразни сфери от нашия живот. Такъв пример е историята на 11-годишна лекоатлетка Рия Булос и нейният нестихващ хъс за победа!


През 2019 година започва да развива своя талант в леката атлетика и заявява, че желае да вземе участие в училищния шампионат на Филипините, организиран от Спортния съвет на училищата в Илоило. Състезателката се хвърля в дълбоките води, разчитайки единствено на своята едномесечна подготовка.

Рия обаче, израства в изключително бедно семейство, което за съжаление не разполага с финансовата възможност да ѝ подсигури професионална екипировка, шпайкове или спортни обувки, с които да повиши представянето си и стартира наравно с останалите състезатели. В днешно време екипировката е от изключително значение, и предопределящо до голяма степен както представянето на състезателя, така и финалния резултат от него. Рия не се отказва от състезанието поради пречките възпрепятстващи участието ѝ във формата и продължава да се подготвя за изявата. С помощта на свои приятели изобретява „шпайкове“ от медицински лейкопласт, които да омекотят триенето на ходилата с настилката на пистата. Импровизираните обувки се състоят единствено от навит около ходилата и пръстите лейкопласт. Духът ѝ е значително приповдигнат, поради индивидуалното брандиране, което прави самостоятелно с логото на гиганта „Nike”. Подходът ѝ в конкретната ситуация показва изключителната ѝ сила, хъс и мотивация, с които стъпва на пистата. Липсата на подходяща екипировка и достатъчно тренировки не спира талантливата лекоатлетка и в края на формата се качва на почетната стълбичка с цели три златни медала в дисциплините на 400 м., 800 м. и 1500м.!
Вълната от възхищение и почит от постижението на Рия водят до многобройни молби на хора по целия свят към големи спортни компании, които да предоставят нужната екипировка на състезателката и да продължи да развива своя талант в нормални условия. Търговски център от района подава ръка на инициативата и кани децата от отбора, който до момента разполага само с два чифта шпайкове за всички състезатели. Всяко желание за успех и развитие, образование и оформяне на умения, следва да бъде подкрепянo и приоритизиранo от всички нас. Изводите от историята на талантливата лекоатлетка са възхитителни, поощряването на децата, спорта и тяхното развитие-още повече!
Подсигури своята състезателна активност с подходяща екипировка от тук.


Как влияе спортът при възпитанието на децата Как влияе спортът при възпитанието на децата
12.02.2016г. Категория: Спорт
Спортът е важен за всяко човешко същество. Той развива освен физическите и психическите способности. Оказва силно влияние върху здравето и имунната система. Учи на дисциплина, колективност, решителност, упоритост, стабилност и още много други качества, от които всеки човек се нуждае.


Най-изумителните и нестандартни спортове, за които със сигурност не сте чували Най-изумителните и нестандартни спортове, за които със сигурност не сте чували
15.06.2016г. Категория: Спорт
В света на спорта съществуват безброй много спортове, за които със сигурност не знаем, че съществуват. В тази статия ще ви запознаем със странни, нестандартни, но същевременно интересни и доближаващи се до обикновените и масово разпространени спортове.
За или против спорта по време на бременност? За или против спорта по време на бременност?
11.04.2016г. Категория: Спорт
За всички е известно, че по време на бременността, всяка жена се нуждае от добра почивка, отличен сън и много храна. След многократни изследвания стана ясно, че бременните жени, при които всичко е наред и върви по план с плода, освен че е позволено да спортуват е изключително необходимо да го правят.
Вечното предателство във футбола. ЧАСТ ВТОРА Вечното предателство във футбола. ЧАСТ ВТОРА
23.08.2016г. Категория: Спорт
Във втората част на темата: Вечното предателство във футбола, ще Ви представим другата част от известни футболни звезди, които преминават от един в друг отбор и това не се одобрява от техните фенове и съотборници.
Чернокожият Джеси Оуенс печели 4 златни медала пред очите на Хитлер Чернокожият Джеси Оуенс печели 4 златни медала пред очите на Хитлер
04.04.2016г. Категория: Спорт
През 1936г. на Олимпийските игри в Берлин взима участие чернокожият, американски лекоатлет – Джеси Оуенс. Той се състезава в четири дисциплини: 100м. спринт, 200м. спринт, дълъг скок и 4 х 100м. щафета. Оуенс показва много добри резултати, с които поставя 3 световни рекорда и грабва 4 златни медала.
Футболът-коледната традиция на Великобритания Футболът-коледната традиция на Великобритания
11.12.2020г. Категория: Спорт
Футболът заема специално място в британската култура, което остава и до днес, така че когато и да се отдаде възможност за футболен уикенд изпълнен с много заряд и спортен хъс, то „Висшата лига" несъмнено е едно от ТОП първенствата !
Бягащата пътека-от „подемна сила“ до иновативен фитнес уред Бягащата пътека-от „подемна сила“ до иновативен фитнес уред
17.07.2020г. Категория: Спорт
Замисляли ли сте се как някои уреди са създадени или как се стига до идеята за проектирането им. Запознайте се с историята на един от най-често използваните уреди за фитнес- бягащата пътека.
5-те най-странни стадиона в света 5-те най-странни стадиона в света
31.08.2016г. Категория: Спорт
За отборите и феновете стадиноът не е просто поле за игра, разположено на равна повърхност с трибуни,за тях то е свещено и ценено място, равно с екипа, емблемата, цветовете и химна на отбора.
Знаете ли защо Роналдо е един от малкото футболисти без татус? Знаете ли защо Роналдо е един от малкото футболисти без татус?
20.07.2016г. Категория: Спорт
Любимеца на редица почитатели на футбола – Кристиано Роналдо е един от малкото играчи, които нямат нито една татуировка по тялото. Интересното за всички е как това се е случило. Толкова години е на терена, всеки един от съотборниците му притежава поне една, а той дори не се е замислял да си направи.
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех