Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

С какво да запомним Черната Мамба-Коби Брайънт? (23.08.1978-26.01.2020)

04.02.2020г. Категория: Спорт Прегледи: 211

На 26.01.2020г. спортният свят се сбогува с един от най-добрите баскетболисти в световен мащаб – Коби Брайънт, след злощастен инцидент с хеликоптер.

За своите 41 години, освен с безбройните си спортни успехи, Коби Брайънт развива и активно участва в редица благотворителни инициативи, които го отличават като изключителен деец и общественик, освен сърцат спортист. Още през 2011г. той и неговата съпруга основават фондация с цел подпомагане на бездомни младежи от Лос Анджелис, които да просперират с помощта на спорта, като подпомага активно и вече сформирани спортни клубове. Нещо повече, фондацията на Коби си партнира и с други учредени такива, за да разраснат и популяризират своята дейност. Една от тях е "ASAS-LA„ , чиято главна насоченост е да се повиши академичния успех на младежите. В тази насока Коби работи усилено, за да даде пример и насърчи младите хора да постигат целите си и да се изявяват като лидери в поприщата, с които са се захванали. Фондацията „Децата на Кати" също среща подкрепата на Коби, която е насочена към предоставяне на учебни материали и събиране на средства за проучвания от страна на младежи ситуирани в по-малките градове.

Друга поета инициатива, доста далечна от баскетбола, Коби поема по време на войната в Дарфур, като става говорител и непрестанно подтиква хората към съпричастност и осведоменост.

Голяма част от своя живот, Коби е посветил на благотворителни дейности като организиране на спортни активности и събития за деца в неравностойно положение и различни заболявания. Баскетболистът приема благотворителността като мисия и се възползва от всеки момент, в който може да предаде опит, лидерски качества, познания и съвети, свързани освен със спорта, а и с живота.

През цялата си кариера като професионален спортист, Коби изиграва 1346 мача, в които отбеляза 33 643 точки, 7047 борби и 6306 асистенции. На два пъти става Олимпийски шампион (2008,2012), а с екипа на „Лейкърс" успява да докосне шампионската титла 5 пъти. „Черната Мамба" е поканен 18 пъти за участие в „Мача на звездите", 4 пъти – MVP и два пъти става най-добър реализатор на НБА (2006,2007).


„Най-важното нещо е да се опитате да вдъхновите хората, за да могат да бъдат страхотни във всичко, което искат да правят" - Коби Брайънт


  • Мачове: 1346
  • Точки: 33 643
  • Борби: 7047
  • Асистенции: 6306
  • Олимпийски шампион: Пекин 2008, Лондон 2012
  • НБА шампион: 5 пъти (Лейкърс)
  • 18 участия в мача на звездите
  • 4 пъти MVP
  • Два пъти най-добър реализатор на НБА: 2006, 2007

WWW.SPORTRESPECT.COM TEAM

Историята за непобедимия „Български лъв“ – Дан Колов Историята за непобедимия „Български лъв“ – Дан Колов
27.03.2019г. Категория: Спорт
Преди 79 години на 27.03 светът се сбогува с една легенда - Дончо Колев Денев (Дан Колов), известен още като: „Кинг Конг", „Кралят на кеча",„Българският лъв",„Балканският лъв",„Железните ръце".
И най-големите грешат И най-големите грешат
03.08.2016г. Категория: Спорт
Грешката е нещо човешко, може да се случи на всеки и няма човек, който никога да не греши. Случва се дори на най-добрите. Пример за това е футболистът на Залцбург - Андреас Улмер, който игра с фланелка на друг отбор.
8 сензационни рекорда от Евро 2016 8 сензационни рекорда от Евро 2016
13.07.2016г. Категория: Спорт
Настъпи края на Европейското първенство по футбол, наричано още Евро 2016г. След безброй двубой, опити, победи и загуби първенството завърши в полза на Португалия. По време на дългия път към върха бяха поставени и подобрени множество рекорди.Знаете ли защо Роналдо е един от малкото футболисти без татус? Знаете ли защо Роналдо е един от малкото футболисти без татус?
20.07.2016г. Категория: Спорт
Любимеца на редица почитатели на футбола – Кристиано Роналдо е един от малкото играчи, които нямат нито една татуировка по тялото. Интересното за всички е как това се е случило. Толкова години е на терена, всеки един от съотборниците му притежава поне една, а той дори не се е замислял да си направи.
Българските тенисисти – гордостта на България Българските тенисисти – гордостта на България
18.04.2016г. Категория: Спорт
Нашата малка и скромна страна е пълна с красоти, богатства и истински таланти. Причините да се гордеем, че сме част от нея са безброй. Една от тях са нашите спортисти, които представят България в най-различни континенти на едно високо и достойно ниво.
Вечното предателство във футбола. ЧАСТ ПЪРВА Вечното предателство във футбола. ЧАСТ ПЪРВА
17.08.2016г. Категория: Спорт
Футболист е професия, както всички останали. Всеки иска да бъде задоволен според очакванията си. Затова много често професионалните футболисти преминават от един в друг отбор, както много хора правят – преминават от една работа на друга. Но за феновете нещата не стоят така. Има транфери на футболисти, които те не разбират и не могат да простят.
Лесен и приятен начин да се освободим от напрежението и излишните килограми Лесен и приятен начин да се освободим от напрежението и излишните килограми
29.02.2016г. Категория: Спорт
С настъпването на пролетта се увеличават и възможностите за извършване на физическа активност на открито. Ходенето е една от тези възможности. То може да бъде толкова ефективно, колкото всеки друг спорт.
Какви са предимства да закупите спортна екипировка от SportRespect? Какви са предимства да закупите спортна екипировка от SportRespect?
14.01.2020г. Категория: Спорт
Ние (SportRespect) сме официални представители за България на италианските марки GIVOVA и ZEUS, които предлагат богат асортимент от спортни стоки, подходящи за школи, академии и отбор.
Как влияе спортът при възпитанието на децата Как влияе спортът при възпитанието на децата
12.02.2016г. Категория: Спорт
Спортът е важен за всяко човешко същество. Той развива освен физическите и психическите способности. Оказва силно влияние върху здравето и имунната система. Учи на дисциплина, колективност, решителност, упоритост, стабилност и още много други качества, от които всеки човек се нуждае.


Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех