Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

15 интересни факта от спортния свят

18.08.2020г. Категория: Спорт Прегледи: 161
Непрекъснатата динамика в спортния свят предразполага неминуемо освен към постоянно подобряване на рекорди, така и към спортни прецеденти, които остават траен отпечатък в историята на спорта. • Сред 30-те най-бързи спринта на 100м в леката атлетика, има само 9, които не са обвързани и не се дължат на използването на допинг вещества. Всички те са пробягани от Юсеин Болт.
 • Всяка година се произвеждат около 1 млн. колелета по света.
 • Професионалният американски плувец Майкъл Фелпс е спечелил повече златни медали отколкото 80% от всички държави в историята на Олимпийските игри.
 • За автомобилните си състезания, „Нисан" използва единствено номер 23 на техните автомобили, което произлиза от японското "ni"- числото две, а „san" - числото 3. Двете заедно съставят "Ni-san".
 • Между 1912г. и 1948г. Архитектурата е била Олимпийска дисциплина.
 • От 2015г. до 2016г., британецът Бен Смит е взел участие в 401 маратона за 401 дни, в подкрепа на благотворителна инициатива за събирането на средства за жертвите на тормоз. С това предизвикателство, Бен Смит постига световен рекорд, като изминава общо 10 506 мили.
 • През 1992г. на територията на Финландия се провежда официално състезание по „носене на съпруги" от техните мъже, като за да спечелят е необходимо да преодолеят редица трудности и изпитания по трасето. Победителят печели толкова литра бира, колко тежи съпругата му.
 • Първият официален Олимпийски флаг от Олимписйките игри в Антверпен 1920г. е изчезнал веднага след приключването им. По време на интервю през 1997г. с най-възрастния жив олимпийски медалист (бронз) Хайг Прист, споделил че с помощта на друг атлет, сваля знамето и го пази с до момента на дъното на стария си куфар. След което го връща на Олимпийския комитет и бива изложен в Олимпийския музей в Лозана, Швейцария, заедно с благодарствен плакет за дарението и съхранението му.
 • Най-дългият боксов мач се провежда на 06.04.1893г. между Анду Боуен и Джак Бърк. Мачът се състои от 110 рунда и продължава повече от 7 часа. В крайна сметка двубоят е прекратен, тъй като и двамата спортисти са прекалено изтощени, за да продължат.
 • През 2002г. атлетът на дълги разстояния Том Джонсън се изправя срещу кон в състезание от 50 мили. Той изминава дистанцията за 5 часа и 45 минути, като достига финала 10 секунди преди коня.
 • Средно изминатото разстояние от човек, разхождайки се, през целия му живот, се равнява на 4 обиколки на света.
 • Истанбулският маратон е единственият, при който състезанието стартира на един континент (Азия) и завършва на друг (Европа).
 • Австралийският гребец Боби Пиърс печели през 1928г. Олимпийското отличие, след битка с още осем кандидата за златото. Интересен факт е, че по време на тура се налага да паузира по средата на трасето, за да даде път на преминаващи патици, и въпреки това финишира първи.
 • Около 42 хил. тенис топки са използвани до момента по време на турнирът Уимбълдън.
 • Какво символизират 5-те Олимпийски кръга? На първо място, са 5 броя и преплетени, за да покажат основната цел и мото на форума, а именно единството на петте континента, без да са точно определни за различните континенти. Цветовата гама е съставена от основните цветове, които присъстват най-често върху флаговете на държавите- синьо, червено, жълто, зелено, черно.

Лесен и приятен начин да се освободим от напрежението и излишните килограми Лесен и приятен начин да се освободим от напрежението и излишните килограми
29.02.2016г. Категория: Спорт
С настъпването на пролетта се увеличават и възможностите за извършване на физическа активност на открито. Ходенето е една от тези възможности. То може да бъде толкова ефективно, колкото всеки друг спорт.
Най-дълго продължилата среща в историята на футбола Най-дълго продължилата среща в историята на футбола
02.07.2020г. Категория: Спорт
В света на спорта неведнъж са ставали прецеденти, поради различни непредвидени обстоятелства. Срещата между „Райо Валекано" и „Албасете" доказва това, като продължителността на двубоя се проточва в рамките на 6 месеца.
И най-големите грешат И най-големите грешат
03.08.2016г. Категория: Спорт
Грешката е нещо човешко, може да се случи на всеки и няма човек, който никога да не греши. Случва се дори на най-добрите. Пример за това е футболистът на Залцбург - Андреас Улмер, който игра с фланелка на друг отбор.
10 интересни факта за баскетбола 10 интересни факта за баскетбола
01.06.2016г. Категория: Спорт
Баскетболът е един от най-практикуваните спортове в съвременния спортен свят. Съществува още от 1892г., като тогава е проведена първата баскетболна среща. Спортът е измислен от американския учител - Джеймс Нейсмит. В тази статия ще запознаем всички любители на спорта, а и не само, с интересни и запомнящи се факти:
50 години номер 8 50 години номер 8
18.05.2016г. Категория: Спорт
Легендарният български футболист и носител на „Златната топка" и „Златната обувка" - Христо Стоичков, организира грандиозно събитие по случай своята юбилейна 50-годишнина –„50 години номер 8". Събитието ще се състои на 20 май 2016г. на най-големият стадион у нас - Националния стадион „Васил Левски".
Историята за непобедимия „Български лъв“ – Дан Колов Историята за непобедимия „Български лъв“ – Дан Колов
27.03.2019г. Категория: Спорт
Преди 79 години на 27.03 светът се сбогува с една легенда - Дончо Колев Денев (Дан Колов), известен още като: „Кинг Конг", „Кралят на кеча",„Българският лъв",„Балканският лъв",„Железните ръце".
5 причини да си купите щангети 5 причини да си купите щангети
25.02.2019г. Категория: Спорт
Вдигането на тежести носи много ползи, но заедно с това може да доведе и до вреди. За да предотвратим травмите едно от основните условия са удобните обувки.
За или против спорта по време на бременност? За или против спорта по време на бременност?
11.04.2016г. Категория: Спорт
За всички е известно, че по време на бременността, всяка жена се нуждае от добра почивка, отличен сън и много храна. След многократни изследвания стана ясно, че бременните жени, при които всичко е наред и върви по план с плода, освен че е позволено да спортуват е изключително необходимо да го правят.
С какво да запомним Черната Мамба-Коби Брайънт? (23.08.1978-26.01.2020) С какво да запомним Черната Мамба-Коби Брайънт? (23.08.1978-26.01.2020)
04.02.2020г. Категория: Спорт
На 26.01.2020г. спортният свят се сбогува с един от най-добрите баскетболисти в световен мащаб – Коби Брайънт, след злощастен инцидент с хеликоптер. За своите 41 години, освен с безбройните си спортни успехи,той развива и активно участва в редица благотворителни инициативи.

Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех