Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Новата аеродинамична футболна топка 'Nike' 2020

10.07.2020г. Категория: Актуално Прегледи: 308
След 8 години разработване, 68 различни варианта и около 1700 часа работа, "Найк" представи революционното си решение при изработването на футболна топка, която слага край на проблемите с непостоянната аеродинамика при полета и промяната на траекторията при удар. Още в началото на новия сезон 2020/2021 от Висшата лига на Англия, футболистите ще могат да покажат своите умения и подобрят техниката си с "Nike Flight".

Интересното при проектирането на модела, е че освен познатите методи и материи, дизайнът и изработката на "Nike Flight" се опира на Физиката, Математиката и Роботиката, за да се състави най-подходящата и добре представяща се футболна топка. Дизайнът ѝ наподобява много топка за голф, поради наличието на трапчинки, които да спомагат правилното ѝ движение.
За създаването на футболната топка, „Найк" залага на новата технология „AerowSculpt Technology", като благодарение на нея, представянето на модела постига с 30% по-добри резултати в сравнение с предшественика си „Merlyn".


При проектирането и тестовете, специалистите на „Найк" се опират на съветите на около 800 играчи, като се вземат под внимание различните видове удари и движението на топката. Още в началото се оповават на характеристиките, които самите играчи изтъкват като изключително важни, а именно да бъде добре изглеждаща, с достатъчно лека, но стабилна конструкция, поддържаща постоянна траектория при полет. Едно от най-важните изисквания на професионалистите е да се сдобият с топка, която да се държи на терена, така както те желаят. Множеството тестове се провеждат и с помощта на роботизиран крак, който позволява да бъде настройван за различни опити при придвидимии непридвидими условия.
Разработването на самия панел е един от ключовите моменти, поради важността на неговата конфигурация и ролята, която играе при полета на топката. Конструкцията ѝ е четирипластова, като твърдите шевове използвани при новия продукт са редуцирани с около 40% в сравнение с традиционния модел с 12 панела.

Специалистите се опират на науката, за да изследват и най-малкия детайл, който би довел до промяна в движението и траекторията на топката. Стигат до извода, че при дизайн с гладка повърхност, топката би била лесно податлива на въздушните движения, което би създало проблеми при различните метеорологични условия, затова компанията въвежда технологията „All Conditions Control (ACC) 3D ink., разработена още през 2014г.. Тя спомага осигуряването на стабилност и оптимално сцепление в дъждовно и сухо време. Топката "Nike Flight" използва 3D мастилено оформление за стратегическо отпечатване на „микро клапи" или прорези за подобряване на аеродинамичната стабилност и баланс при полет.
След дълго продължилите опити да се проектира модел, отговарящ на всички желани характеристики, които да работят в синхрон и да съставят облика на стабилна, благонадеждна топка при всякакви метеорологични условия, „Найк" определено задоволи мечтата на всички професионални футболисти, както и фенове, които да се насладят на перфектния класически, но иновативен дизайн.


Новата аеродинамична и революционна футболна топка "Найк" 2020 можете да разгледате и закупите от тук.WWW.SPORTRESPECT.COM


Черният петък продължава Черният петък продължава
14.05.2016г. Категория: Актуално
Черният петък в Sportrespect.com стартира на 13 май 2016г. Намаленията започват от -70% и достигат до фрапиращите -90%. Ниските цени обхващат женски, мъжки и детски, обувки и дрехи, както и аксесоари и продукти с максимална цена 9,99лв.
Nike предлага 100 млн. евро годишно за да преподпише с Барселона Nike предлага 100 млн. евро годишно за да преподпише с Барселона
09.03.2016г. Категория: Актуално
Nike е готов да плаща по 100 милиона евро на година на Барселона за да остане техен производител. Nike изработва официалните фланелки на Барселона още от 1998г., като първоначалната сделка е за 120 милиона евро за повече от 10 години.
BACK TO SCHOOL В SPORTRESPECT С ПОДАРЪК-РАНИЦА ЗА ВСЕКИ BACK TO SCHOOL В SPORTRESPECT С ПОДАРЪК-РАНИЦА ЗА ВСЕКИ
16.08.2018г. Категория: Актуално
Знаем, че все още всички се наслаждават на закъснялото лято, но първият учебен ден наближава и е време да започне трескавата подготовка.
Защо вратарите избират Reusch? Защо вратарите избират Reusch?
24.02.2016г. Категория: Актуално
Най-новата колекция на Reusch вратарски ръкавици за 2016год. вече официално и при нас. Може да ги намерите в секция Спорт - Футбол. Немската марка за пореден път изненадва с забележителен дизайн и безброй разработени и патентовани технологии, които да дадат още повече комфорт, по-добра изолация и защита.

СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM! СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM!
01.01.2020г. Категория: Актуално
Във връзка с разрастване на дейността си, се нуждаем от нови кадри, които да превърнем в незаменима част от нашия екип! В тази насока търсим да назначим динамичен и мотивиран кадър на длъжност.
PUMA създаде изумително леки и удобни кецове PUMA създаде изумително леки и удобни кецове
27.01.2017г. Категория: Актуално
В колекцията присъстват ултра-леките кецове, с което се отличават от всички останали модели. Изработени са от много леки, мрежести, синтетични и текстилни материали; масивна, гумена, но изключително мека и удобна подметка.
Петър Петров - първият български вратар със спонсорски договор от RINAT Петър Петров - първият български вратар със спонсорски договор от RINAT
08.07.2019г. Категория: Актуално
Петър Любомиров Петров - футболист на ФК ЦСКА-СОФИЯ е първият български вратар, който подписа спонсорски договор с RINAT с помощта на SportRespect - официален представител на марката за България.
Как да избера правилния размер обувки от SportRespect? Как да избера правилния размер обувки от SportRespect?
31.03.2020г. Категория: Актуално
В тази статия ще Ви запознаем с вариантите, по които можете да изберете подходящия за Вас размер обувки, пазарувайки от www.sportrespect.com
Sergio Тacchini празнува рождения си ден в Монте Карло Sergio Тacchini празнува рождения си ден в Монте Карло
29.04.2016г. Категория: Актуално
2016 година е бележита и запомняща се за италианеца Sergio Tacchini. Компанията навършва 50 години от съществуването си и в същото време се провежда годишния, международен турнир по тенис на клей корт Монте-Карло Мастърс„Ролекс"за мъже от Сериите Мастърс, на който той е главен спонсор.
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех