Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

5 грешки, които допускате с обувките си за бягане

06.07.2016г. Категория: Актуално Прегледи: 1498
маратонки
Всеки активно спортуващ човек е наясно с факта, че обувките са една важна част от спортния екип. Това е така, защото начинът, по който човек се движи или бяга, е важен не само за равновесието, но и за устойчивостта на организма като цяло и дори за подобряване на спортните постижения. Поради тази причина всеки трябва да избира най-подходящият чифт за него. Освен да изберете обувки е необходимо и да ги използвате добре и по-предназначение, за да не провалите вашето бягане и да попаднете в нежелани ситуации.

Ето и грешките, които е възможно да допускате с обувките си за бягане:


НЕ ВРЪЗВАТЕ ВРЪЗКИТЕ СИ ПРАВИЛНО
връзване
Често срещана грешка е лошо вързаните връзки. Не трябва да ги оставяте прекалено свободни, нито да ги стягате много. Ако са ви свободни, кракът ще се плъзга и няма да е стабилен, което от своя стана води до намаляване на ефективността на оттласкването. От това могат да се получат и много контузии или болки в ахилесовото сухожилие, прасците, глезените и коленете, тъй като натоварването е двойно по-голямо. По същият начин и прекалено стегнатите връзки могат да доведат до болки и влошаване на ефективността на тренировката и резултатите. В най-добрия случай, обувките трябва да се явяват като продължение на крака и да оказват помощ на ходилото всеки път, когато то има контакт със земята, а не да му пречат и по този начин да влошат работата на ставите.


БЯГАТЕ, ХОДИТЕ ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛАТА И ПОЛЗВАТЕ ЗА ЕЖЕДНЕВНО НОСЕНЕ ЕДИН И СЪЩ ЧИФТ ОБУВКИ

Обувките за бягане са различни от тези за фитнес, тенис или ежедневните. Трябва да бягате само с маратонки, които са предназначени за бягане. Това е така, защото маратонките притежават необходимия баланс между гъвкавост и добра подкрепа на ходилата, намаляват натоварването върху мускулите и ставите и не запарват, а осигуряват на краката нужната вентилация. Правилните и подходящите маратонки освен, че ще допринесат за вашето бързо бягане и подобряване на рекордите ви, ще ограничат възможността от контузии и наранявания.

ИЗПОЛЗВАТЕ ОБУВКИТЕ ЗА БЯГАНЕ ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО ВРЕМЕ

Голяма част от спортуващите бягане правят тази грешка. Купуват чифт маратонки и забравят да ги подменят. Истината е, че с течение на времето, материалите в маратонките започват да губят качеството си и се износват, губят мекотата и съответно ефективността. Производителите на специализираните обувки за бягане препоръчват на всеки 800-1000 км бягане да се сменят обувките. Това е условна насока, която, разбира се, не важи за всеки. Времето за смяна при някои настъпва по-рано, за някои по-късно, в зависимост от тялото и биомеханиката на човек. Знак, че трябва да смените маратонките са болките в краката, коленете или долната част на гърба.


ПОЧИСТВАТЕ МАРАТОНКИТЕ СИ ГРЕШНО
МРЪСНИ МАРАТОНКИ

Повечето хора решават, че когато маратонките се замърсят най-добрият вариант е да ги пуснат в пералнята. Това не е така, защото прането обувките за бягане влошава състоянието на подплънките и така за много кратко време маратонките стават негодни за използване. Затова можете да почиствате всеки път след бягане маратонките си с мокри кърпи. По този начин ще запазите добрият им вид по-дълго време.


ИЗБИРАТЕ НЕПОДХОДЯЩ РАЗМЕР ОБУВКИ
следа

Много често краката се подуват в края на деня или дълга тренировка. Повечето модели маратонки се произвеждат стегнати отстрани. Когато закупите същият размер маратонки, който обикновено избирате при закупуване на обувки, сте склонни да си причините проблеми, болки и контузии. Търкането, което се получава между подутият крак и маратонката може да доведе до мехури, мазоли, набиване на пръстите, неприятно претриване и рани. Затова когато избирате маратонки за бягане си взимайте номер с половин или един номер по-голям от този, който обикновено носите.


WWW.SPORTRESPECT.COM TEAM

Суеверен ли е Григор Димитров? Суеверен ли е Григор Димитров?
05.04.2018г. Категория: Актуално
Оказва се, че не само Рафаел Надал е подвластен на своите суеверия преди и по време на мач, а и Григор Димитров, който също се подчинява до някаква степен на определени правила на съдбата.
Знаете ли, че на Титаник е имало фитнес? Знаете ли, че на Титаник е имало фитнес?
01.04.2016г. Категория: Актуално
Титаник е един от трите британски лайнера от клас „Олимпик" и един от най-големите пътнически параходи в света по онова време. Известен е със сблъсъка си с айсберг и трагичното си потъване на 15 април 1912г.
Интересни факти и изказвания на Ибрахимович, които ще ви оставят без думи Интересни факти и изказвания на Ибрахимович, които ще ви оставят без думи
30.03.2016г. Категория: Актуално
Златан Ибрахимович е шведски футболист от босненски и хърватски произход, играещ като нападател. Професионалната му кариера започва през 1999 г. в шведския Малмьо ФФ. Златан играе в редица европейски клъбове като Аякс Амстердам, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и ПСЖ от 2012 г.
Странни, различни и интересни хобита на известни футболисти Странни, различни и интересни хобита на известни футболисти
08.04.2016г. Категория: Актуално
Футболът е спорт, съпътстван от безкрайно напрежение и натоварване, както психически така и физически. Затова е от ключово значение добрата и пълноценна почивка, за бързо и ефективно възстановяване. Както всички спортисти, така и някои от известните футболисти релаксират със свое любимо хоби, различно от професията си.
Защо мъжете предпочитат да излизат със спортистки? Защо мъжете предпочитат да излизат със спортистки?
23.03.2016г. Категория: Актуално
Според много мъже, момичетата за които най-много си струва да се борят са спортистките. Освен, че хващат окото, те имат изградени навици, самоконтрол, дисциплинираност и възпитание, което също много впечатлява мъжете.
Горещ спорт за двойки Горещ спорт за двойки
15.04.2016г. Категория: Актуално
За много хора най-голямото хоби е спортът и са безкомпромисни, когато стане дума за тяхната най-голяма страст. Но тренирането по двойки има много предимства пред това да тренираш сам. Тръпката се увеличава, когато комбинираш любимото занимание с любимия човек. Това е прекрасна възможност да правиш това, което обичаш и то в компанията на най-близкия човек.
Черният петък продължава Черният петък продължава
14.05.2016г. Категория: Актуално
Черният петък в Sportrespect.com стартира на 13 май 2016г. Намаленията започват от -70% и достигат до фрапиращите -90%. Ниските цени обхващат женски, мъжки и детски, обувки и дрехи, както и аксесоари и продукти с максимална цена 9,99лв.
Най-смешните имена на спортисти в историята Най-смешните имена на спортисти в историята
16.03.2016г. Категория: Актуално
Представяме Ви някои от най-смешните, нецензурирани имена на спортисти. Българското им значение определено ще Ви развесели. Учените казват, че смехът удължава живота. Ако наистина е така, след тези редове Ви гарантираме доста дълъг живот.
СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM! СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM!
15.08.2016г. Категория: Актуално
Във връзка с разрастване на дейността си, се нуждаем от нови кадри, които да превърнем в незаменима част от нашия екип! В тази насока търсим да назначим динамичен и мотивиран кадър на длъжност.
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех