Вход Вход Регистрация Регистрация
0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

5 грешки, които допускате с обувките си за бягане

06.07.2016г. Категория: Актуално Прегледи: 1586
маратонки
Всеки активно спортуващ човек е наясно с факта, че обувките са една важна част от спортния екип. Това е така, защото начинът, по който човек се движи или бяга, е важен не само за равновесието, но и за устойчивостта на организма като цяло и дори за подобряване на спортните постижения. Поради тази причина всеки трябва да избира най-подходящият чифт за него. Освен да изберете обувки е необходимо и да ги използвате добре и по-предназначение, за да не провалите вашето бягане и да попаднете в нежелани ситуации.

Ето и грешките, които е възможно да допускате с обувките си за бягане:


НЕ ВРЪЗВАТЕ ВРЪЗКИТЕ СИ ПРАВИЛНО
връзване
Често срещана грешка е лошо вързаните връзки. Не трябва да ги оставяте прекалено свободни, нито да ги стягате много. Ако са ви свободни, кракът ще се плъзга и няма да е стабилен, което от своя стана води до намаляване на ефективността на оттласкването. От това могат да се получат и много контузии или болки в ахилесовото сухожилие, прасците, глезените и коленете, тъй като натоварването е двойно по-голямо. По същият начин и прекалено стегнатите връзки могат да доведат до болки и влошаване на ефективността на тренировката и резултатите. В най-добрия случай, обувките трябва да се явяват като продължение на крака и да оказват помощ на ходилото всеки път, когато то има контакт със земята, а не да му пречат и по този начин да влошат работата на ставите.


БЯГАТЕ, ХОДИТЕ ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛАТА И ПОЛЗВАТЕ ЗА ЕЖЕДНЕВНО НОСЕНЕ ЕДИН И СЪЩ ЧИФТ ОБУВКИ

Обувките за бягане са различни от тези за фитнес, тенис или ежедневните. Трябва да бягате само с маратонки, които са предназначени за бягане. Това е така, защото маратонките притежават необходимия баланс между гъвкавост и добра подкрепа на ходилата, намаляват натоварването върху мускулите и ставите и не запарват, а осигуряват на краката нужната вентилация. Правилните и подходящите маратонки освен, че ще допринесат за вашето бързо бягане и подобряване на рекордите ви, ще ограничат възможността от контузии и наранявания.

ИЗПОЛЗВАТЕ ОБУВКИТЕ ЗА БЯГАНЕ ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО ВРЕМЕ

Голяма част от спортуващите бягане правят тази грешка. Купуват чифт маратонки и забравят да ги подменят. Истината е, че с течение на времето, материалите в маратонките започват да губят качеството си и се износват, губят мекотата и съответно ефективността. Производителите на специализираните обувки за бягане препоръчват на всеки 800-1000 км бягане да се сменят обувките. Това е условна насока, която, разбира се, не важи за всеки. Времето за смяна при някои настъпва по-рано, за някои по-късно, в зависимост от тялото и биомеханиката на човек. Знак, че трябва да смените маратонките са болките в краката, коленете или долната част на гърба.


ПОЧИСТВАТЕ МАРАТОНКИТЕ СИ ГРЕШНО
МРЪСНИ МАРАТОНКИ

Повечето хора решават, че когато маратонките се замърсят най-добрият вариант е да ги пуснат в пералнята. Това не е така, защото прането обувките за бягане влошава състоянието на подплънките и така за много кратко време маратонките стават негодни за използване. Затова можете да почиствате всеки път след бягане маратонките си с мокри кърпи. По този начин ще запазите добрият им вид по-дълго време.


ИЗБИРАТЕ НЕПОДХОДЯЩ РАЗМЕР ОБУВКИ
следа

Много често краката се подуват в края на деня или дълга тренировка. Повечето модели маратонки се произвеждат стегнати отстрани. Когато закупите същият размер маратонки, който обикновено избирате при закупуване на обувки, сте склонни да си причините проблеми, болки и контузии. Търкането, което се получава между подутият крак и маратонката може да доведе до мехури, мазоли, набиване на пръстите, неприятно претриване и рани. Затова когато избирате маратонки за бягане си взимайте номер с половин или един номер по-голям от този, който обикновено носите.


WWW.SPORTRESPECT.COM TEAM

Черният петък продължава Черният петък продължава
14.05.2016г. Категория: Актуално
Черният петък в Sportrespect.com стартира на 13 май 2016г. Намаленията започват от -70% и достигат до фрапиращите -90%. Ниските цени обхващат женски, мъжки и детски, обувки и дрехи, както и аксесоари и продукти с максимална цена 9,99лв.
Знаете ли, че на Титаник е имало фитнес? Знаете ли, че на Титаник е имало фитнес?
01.04.2016г. Категория: Актуално
Титаник е един от трите британски лайнера от клас „Олимпик" и един от най-големите пътнически параходи в света по онова време. Известен е със сблъсъка си с айсберг и трагичното си потъване на 15 април 1912г.
NIKE ИЛИ PUMA – КОЙ ПРОИЗВЕДЕ „ПО-УМНИ“ ОБУВКИ? NIKE ИЛИ PUMA – КОЙ ПРОИЗВЕДЕ „ПО-УМНИ“ ОБУВКИ?
04.02.2019г. Категория: Актуално
Конкуренцията между двата спортни бранда ескалира с всяка изминала година. Явното състезание, което водят се превръща в битка, раждаща все по-иновативни, атрактивни и интересни предложения.
Nike предлага 100 млн. евро годишно за да преподпише с Барселона Nike предлага 100 млн. евро годишно за да преподпише с Барселона
09.03.2016г. Категория: Актуално
Nike е готов да плаща по 100 милиона евро на година на Барселона за да остане техен производител. Nike изработва официалните фланелки на Барселона още от 1998г., като първоначалната сделка е за 120 милиона евро за повече от 10 години.
Суеверен ли е Григор Димитров? Суеверен ли е Григор Димитров?
05.04.2018г. Категория: Актуално
Оказва се, че не само Рафаел Надал е подвластен на своите суеверия преди и по време на мач, а и Григор Димитров, който също се подчинява до някаква степен на определени правила на съдбата.
СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM! СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА SPORTRESPECT.COM!
15.08.2016г. Категория: Актуално
Във връзка с разрастване на дейността си, се нуждаем от нови кадри, които да превърнем в незаменима част от нашия екип! В тази насока търсим да назначим динамичен и мотивиран кадър на длъжност.
Знаете ли кога и как е възникнал футбола? Знаете ли кога и как е възникнал футбола?
18.03.2016г. Категория: Актуално
Футболът е един от най-популярните спортове в Европа и Южна Америка. Родината на спорта се счита, че е Англия, където играта се е играла още в средните векове, макар и по доста по-различен начин. Известни са и други държави, в които са се практикували игри наподобяващи познатият и съвременен спорт - Футбол.
Българските народни танци или магията на народа Българските народни танци или магията на народа
04.05.2016г. Категория: Актуално
Нашата родина е известна в цял свят с красивата си природа, богатата култура и великата, многовековна история. Нещото, което впечатлява всички чужденци, са ритмичните ни и волни песни и танци, които включват както бита и културата на народа през вековете, така и вътрешните проявления и белези, от всички чувства, мисли и настроения на танцьора изразяващи типичния характер на българина.

Sportrespect.com гостува на атлетическа лига GOKIDS Sportrespect.com гостува на атлетическа лига GOKIDS
10.05.2017г. Категория: Актуално
Атлетическа лига GOKIDS обхваща общо 6 състезания, които се провеждат на Националния стадион Васил Левски. Третият последен кръг от пролетното издание ще се състои на 14 май 2017 г. (неделя). Различното този път ще е присъствието на екип от онлайн магазин за спортни стоки - Sportrespect.com.
Горе Нашите предимства
Работно време Работно време: Понеделник - Петък от 9:00ч. до 19:00ч.
Абонирай се за промоции и отстъпки:
Зареждане
Успех Неуспех